Karel Suk

první franšízant v Česku, 70 let

Karel Suk

první franšízant v Česku, 70 let

Do McDonald’s nastoupil v roce 1991, tréninkem prošel na několika pozicích v restauracích v Linci, ve Vídni a v Mnichově. Následně v Česku už jako vedoucí pomáhal připravovat otevření první české restaurace McDonald’s. „V den otevření restaurace ve Vodičkově ulici jsme obsloužili jedenáct tisíc zákazníků,“ vzpomíná na 20. března 1992. 


Za necelých pět měsíců jako vedoucí otevíral i druhou restauraci v Praze na Václavském náměstí, která byla v den svého otevření největším McDonaldem na světě. V srpnu 1996 se stal úplně prvním držitelem franšízové licence v Česku, provozoval restauraci v Rudné u Prahy a pak další tři restaurace.


V McDonald’s působil 25 let, teď si už užívá důchodu. „Nejvíc si cením té obrovské příležitosti, kterou jsem kdysi dostal. Byl jsem skoro u všeho, stačilo by to na celý román. Ale pro mě bylo zásadní, že jsem mohl pracovat s mladými lidmi a že jsem jim stačil,“ říká.


„Měl jsem sice zkušenosti z oboru, ale mít možnost pracovat ve firmě formátu McDonald’s bylo skvělé. McDonald’s je jedna z nejcennějších značek na světě, má systém, který je stále platný, a může být vzorem pro další společnosti,“ dodává Karel Suk.